+370 685 21220
tours@btcompany.lt
LT EN RU

Pirmasis Ledo skulptūrų festivalis Druskininkuose!

Kelionės data: 2019-01-27

Druskininkai kviečia į įspūdingą ledo skulptūrų festivalį, kurį planuojama rengti kasmet, kad tai taptų tradiciniu reginiu kurorte.

Jau sausio mėnesio pabaigoje Druskininkų kurortas kviečia pasigrožėti nuostabia ledo pasaka! Ledo skulptūrų festivalis Druskininkuose vyks dvi dienas – 2019 m. sausio 26-27 dienomis. Visus miesto gyventojus ir svečius stebins išskirtinės, magiškos skulptūros, sukurtos iš ledo. Sutemus skulptūros bus apšviestos ir sužėrės visu grožiu. Ledo skulptūras pjaustys ir ornamentuos profesionalūs menininkai iš viso pasaulio.

Sausio 26 d. visi susirinkusieji galės stebėti menininkų techninio pasiruošimo ir kūrybinio darbo pradžią, sekančią dieną – kūrybinį procesą bei šio proceso rezultatus – ledo skulptūrų ekspozicijas, išdėstytas Druskininkų gydyklų parke. Pasakiškos, magiškos, romantinės dvasios pripildytos skulptūros pakerės savo unikalumu.

Druskininkai – iškiliojo M. K. Čiurlionio miestas, jo kūrybos ir ramybės oazė, tad skulptūrose bus atskleisti menininko kūrybos momentai: festivalio metu bus sukurta 12 didelių ledo skulptūrų M. K. Čiurlionio „Zodiakai“ tema, siejamų su Naujųjų metų pradžia, vaizduojančių 12-a mėnesių ir 14-a mažųjų skulptūrų M. K. Čiurlionio „Pasaka. Karaliai“ tema.

 

Kelionės programa:

  • Ryte išvykstate iš Vilniaus (Pagal galimybes galime paimti pakeliui keleivius).
  • Atvykstate į Druskininkus. Čia jūsų lauks apžvalginė ekskursija pėsčiomis. Sužinosime, kur ir kodėl ištryško mineraliniai šaltiniai, kodėl jie taip garsina Druskininkų kurortą. Pasivaikščiosime vaizdingomis Nemuno ir Ratnyčėlės pakrantėmis, kurias taip mėgo žymus XX a. pr. lietuvių dailininkas bei kompozitorius M.K. Čiurlionis. Pasigrožėsime šio miesto muzikiniu fontanu. Pageidaujant, galėsime keltis per Nemuną specialiu keltuvu (už papildomą kainą). Kabinos keleiviams perkelti numatytos su dideliais panoraminiais langais į visas puses, todėl galėsime pasigrožėti nuostabia gamta.
  • Po ekskursijos bus laisvas laikas ir keliausime grožėtis ledo skulptūromis - įvertinsime ekspozicijas, išdėstytas Druskininkų gydyklų parke. Pasakiškos, magiškos, romantinės dvasios pripildytos skulptūros pakerės savo unikalumu - įdomu, kaip menininkai perkels M.K. Čiurlionio idėjas į ledo kompozicijas?
  • Kupini gerų emocijų ir įspūdžių keliausite link namų.

 

Kelionės kaina: AKCIJA - DABAR TIK 20 Eur/asm ! (kaina be akcijos  25 Eur/ asm)


Į kelionės kainą įskaičiuota:
  • Kelionė turistinės klasės autobusu;
  • Kelionės vadovo-gido paslaugos;
  • Ekskursinė programa;
  • Kelionės transporto išlaidos.

 

Pastabos:

  • Išvykimas iš Vilniaus
  • Vairuotojų darbo - poilsio režimą nustato ES reglamentas.
  • Detali išvykimo informacija atsiunčiama 2-3 d. prieš kelionę Jūsų nurodytu el. paštu.

 

 

LET'S GET IN TOUCH! Back